Spln - uvoľňovanie karmy + rituál

Spln poznáme všetci. Je to obdobie, kedy na oblohe vidíme celý mesiac. Je pekný, ožiarený a presvetľuje noc svojim studeným svetlom.

V rámci nášho zhmotňovania je to doba, kedy veci kulminujú a my to intuitívne cítime. V tomto čase vidíme, ktoré naše želania sú reálne a ktoré nie. Zároveň je to však aj moment, kedy sa určitý zámer môže skutočne zhmotniť. Ide aj o to, aké priania ste si na nov želali. Niektoré idú zhmotniť hneď, niektorým to trvá nejaký ten čas a iným to pokojne môže trvať aj dlho, z mojej osobnej skúsenosti jedno prianie trvalo skoro 20 rokov kým sa uskutočnilo.

Počas splnu je ale výborné, ak sa naladíte sami na seba, ak vnímate energiu k daným zámerom. Chcete ich tak veľmi až na nich lipnete? Alebo pre vás nakoniec nie sú až tak dôležité? V každom prípade, spravte si v tom jasno, Mesiac vám pomôže vidieť veci v trocha inom svetle než to bolo v čase novu. Nezabúdajte však na jednu vec. Dôležité je nebyť na svojich snoch závislým a hlavne mať odvahu vydržať. Nezúfať a nezahadzovať flintu do žita, lebo niečo sa nedeje hneď.

Spln hlavne na citlivých ľudí zvykne pôsobiť tak, že sa môžu cítiť úzkostlivo alebo podráždene. Niekde hlboko v sebe dúfali, že konečne sa zhmotní ich sen a ak to nevyšlo, frustrácia príde lusknutím prsta. Ale náhody neexistujú a ak sa nedarí tak ako by ste chceli, môže to mať viac príčin. Ak si odmyslíme možnosť, že si želanie v podstate blokujete sami (čo tiež nie je náhoda), tak potom prijmite fakt, že to, čo sa ešte neuskutočnilo, tak sa teraz uskutočniť ani nemá. Jednoducho to pustite, nechajte odísť. Dajte svojmu snu požehnanie a buďte vďační za to, čo máte a za všetko dobré.

Spln je najvhodnejší čas na prácu so sebou samým, lebo nám ukazuje, kde je priestor na zlepšenie, učenie, dáva nám šancu, aby sme zo svojho života pustili všetko to čo nám neslúži. Sadnite si na pokojné miesto, zhlboka dýchajte a pravdivo si premietnite posledný mesiac (od splnu do splnu) a spomeňte si na to, čo vás zranilo, kto vám ublížil. Nerobíme to preto, aby sme mali na niekoho „nervy“, ale aby sme im odpustili. Berte to ako uvoľňovanie karmy. Odpustenie je obrovský dar. Využite k tomu akúkoľvek metódu, ktorá vám „sedí“... Napríklad aj  Hooponopono, ktoré nájdete u mňa na stránke.

Príroda je silná čarodejka, najlepší projektant a perfektný manažér. Nemá rada nerovnováhu, hoci bez nej nemôže nastať rovnováha. Ak teda niečo zo svojho života uvoľníte, vznikne prázdne miesto, ktoré ale dlho prázdne nebude. Vtedy dávate šancu niečomu novému. Vtedy dávate šancu svojmu zhmotňovaniu, aby sa splnilo to, čo sa splniť má, pretože teraz už môže, teraz je vo vašom živote konečne priestor pre nové šance, zámery... Do preplneného kufra ďalšie troje topánky už nezbalíte.

A preto je spln časom odpustenia. Je to ten najkrajší a najvýznamnejší dar, ktorý si môžeme dať. Keď zo svojho života pustíte veci, situácie, ľudí, krivdy, nepokoj, máte miesto na vďačnosť, radosť, požehnanie, pohodu a nové zámery.

A aby nedošlo k nedorozumeniu. Ak niekomu odpúšťame, pretože nám krivdil, neznamená to, že ospravedlňujeme jeho skutok! Ide skôr o to, že sa s tým dokážeme vyrovnať a môžeme na našej ceste pokračovať bez toho, aby sme na svojich pleciach niesli kamene krivdy.  


Poďme teda na rituál odpúšťania v čase splnu. Je to rituál, ktorý môžete robiť aj dlhší čas. Nejde o meditáciu, ide o proces.

1.     Najskôr si napíšte, kto vám za posledný mesiac ublížil (alebo aj za oveľa dlhšie obdobie, nechajte sa viesť telom). Pokojne si ku každému menu napíšte aj to, čo vám spravil, ako vám ublížil, urazil, zranil... Nazvite si to Zoznam odpustenia.

2.     Prejdite si v tichu, prípadne s príjemnou relaxačnou hudbou, každého človeka zvlášť a odpustite mu. Neospravedlňujte ho, nehľadajte dôvody, prečo to urobil. Len mu skúste odpustiť. Je na vás, akou formou to urobíte... Je to prvá etapa odpúšťania.

3.     Tento bod môže byť trocha náročnejší, ale nevzdávajte to... Teraz je dôležité, aby ste vy požiadali (v duchu alebo nahlas) o odpustenie dotyčného. Prečo? Lebo keď vám ublížil, určite ste sa na neho nahnevali, hovorili o ňom škaredo, vysielali voči nemu negatívnu energiu. Požiadajte ho o odpustenie za to, že ste na neho zle mysleli a možno mu aj niečo nepekné v hneve zaželali.

4.     Teraz sa sústreďte na lásku. Vysielajte ju... Sebe samému ale aj dotyčnému. Predstavte si dotyčného tak, ako to vyhovuje vám, ale nech je to príjemná predstava. V ružovom srdiečku, v obláčiku lásky... Bolo by fajn, keby ste svoju predstavivosť sústredili na ružovú farbu, ktorá symbolizuje lásku. Prípade daného človeka vo svojej fantázii oblečte do ružového overalu. Minimálne vás to rozosmeje a to predsa chceme... Uvoľniť sa. Docielite, aby sa dotyčný človek na vás usmieval... Tým vytvárate medzi sebou príjemné spojenie. A teraz ho nechajte odísť, alebo odletieť na ružovom obláčiku, odplávať na lodi... Pri každom mene povedzte nahlas, ak sa to dá, ODPÚŠŤAM TI...

5.     Máme za sebou prvú časť. Teraz sa zhlboka nadýchnite a vydýchnite. Očistite sa. Nechajte odísť starosti, obavy, strachy – aspoň tak, ako to v tej chvíli dokážete.

6.     Ostalo ešte niečo? Prišli ste pri tom všetkom na nejaký svoj zlozvyk, ktorý vám vadí? Je čas ho pustiť. Prípadne si to napíšte na papier, je možné, že si spomeniete na viac vecí, zlozvykov či situácií, ktoré už vo svojom živote nechcete.  


Ak toto všetko máte za sebou, prejdeme na formulku. Chcem upozorniť, že odpúšťaciu formulku si môžete vymyslieť sami. Aby ste mali svoju vlastnú originálnu. Niekedy je to najlepšia cesta. Ale ak sa vám nechce, alebo nemáte čas, skúste sa inšpirovať touto:

Teraz, za splnu, odpúšťam každému, všetkému, každej spomienke z minulosti alebo prítomnosti, ktorá potrebuje odpustiť. Odpúšťam, rozpúšťam a odovzdávam všetko transformačnému ohňu Matky Zeme. Zo všetkých oblastí, dimenzií, z úrovne DNA...

Odpúšťam aj sebe svoje chyby či už terajšie alebo minulé. Viem, že mi je odpustené, pretože vesmír je láska. Ja som láska a láska riadi moje kroky, moje rozhodnutia. S týmto vedomím som v harmónii a pokoji.

S dovolením Matky Zeme čerpám do svojho myslenia, konania a pocitov lásku, ktorá ma uzdravuje. Lieči moje vzťahy, presvedčenia. Vyzývam v čase splnu všetky úlomky mojej duše k tomu, aby sa ku mne vrátili očistené a naplnené láskou. Posielam lásku sám sebe ale aj ostatným, posielam lásku všetkým, ktorých poznám, aj tým, ktorých ešte nepoznám. Posielam lásku tým, ktorí poznajú mňa alebo ma ešte len spoznajú. Posielam lásku do všetkých časových línií.

Teraz, v čase splnu sa uzdravil môj život, moja duša. Tak to skrátka je.

Viem, že som požehnaný a svoj život žijem s týmto vedomím.

 

A to je všetko. Ak máte potrebu, tak svoj Zoznam odpustenia môžete spáliť a tak symbolicky nechať zo svojho života uvoľniť hnev, zlosť alebo krivdu.

P.S. Formulku som spracovala aj do audio stopy a nájdete ju u mňa v Akadémii. 


Foto: Zdroj internet, pixabay