Psychická ochrana

Už dlhší čas som uvažovala o tom, že napíšem článok o psychickej ochrane a vaše maily na danú tému ma o tom presvedčili – lepšie povedané, urýchlili.


Takže. Čo to vlastne ochrana je. Nepochybujem, že podrobne to vysvetľovať nemusím. Chránime sa pred toľkými vecami. Pred zlodejmi, chladom, pred chorobami... Prevencia. Ale to nie je všetko, čo je potrebné ochraňovať. Okrem našich blízkych, majetku, telesnej schránky je potrebné chrániť aj to najkrehkejšie. Takpovediac neviditeľné. Je to naša psychická ochrana, kedy sa bránime pred energetickým útokom. Môžeme to nazvať aj psychický útok.

Energia je veľmi dôležitá. Ak jej máme dostatok, sme čulí, spokojní, dobre sa pracuje, lepšie rozmýšľa. Ako v reklame na nemenovaný energetický nápoj, ktorý nám „dáva krídla“. Ale čo ak energiu nemáme? Sme unavení, smutní, možno aj vydráždení, nič sa nám nechce, „nepáli“ nám to. Samozrejme, tieto stavy môžu nastať aj pri chorobách, ale my sa budeme zaoberať takým stavom, kde je choroba vylúčená.

O energetických upíroch je toho všade plno. Preto to rozpisovať nebudem. Snáď len toľko, že osobne som pár stretla. A ak okamžite nespravíte niečo na svoju ochranu, nedivte sa útlmu, ktorý nastane. Jeden môj známy na energetického upíra reagoval veľmi podráždene. Zhodou náhod sme daného človeka poznali obaja a vždy, keď sa s ním stretol, jeho dobrá nálada išla dole vodou. Bol vydráždený a zákonite ho začala bolieť hlava. Na to, aby sa dostal späť do svojho „normálu“ potom potreboval istý čas – riešil to spánkom. No nie každému stačí len toto. Mnohí ani netušia, aké diery majú na svojej aure, v svojej psychickej ochrane.

Osobne mi trvalo dosť dlho, kým som sa touto témou začala zaoberať nielen teoreticky, ale aj prakticky. U mňa išlo o dve roviny.

Prvá – moje okolie. Žijem a pochádzam z oblasti, kde už roky takzvané „zoči“ nie je žiadnou raritou a skoro v každej rodine je niekto, kto svoje skúsenosti s „odrábaním“ predáva z generácie na generáciu. V mojom prípade to bola mama a prvýkrát som sa tým začala už prakticky zaoberať vo svojich 17 rokoch. Aj keď som poznala niekoľko spôsobov, všetko okolo toho, čo môžem podať ďalej a komu nie, napriek tomu som stále neriešila ochranu. Okrem starých tipov, čo som tiež zdedila po maminke. Nakoľko som bola veľmi náchylná na takéto nazvime to „uhranutie“, dodržiavala som to, čo som zdedila – nosenie niektorého oblečenia naopak, úplne ideálne bolo, ak sa mi to podarilo obliecť neúmyselne (tielko, ponožka, nohavičky...), červená šnúrka na ľavú ruku. Mimochodom, dnes sú veľmi moderné práve KABALAH náramky. Aj tie som vyskúšala. Vraj ide o náramky už svätené priamo v Izraeli, teda stačí kúpiť a nosiť. Podľa rozhovoru s pani, čo ich predáva a tiež používa, náramky do seba absorbujú negatívnu energiu a ak je toho už veľa, sami (bez akéhokoľvek technického dôvodu) odpadnú. Teda nepretrhnú sa, budú vyzerať absolútne funkčne, len skrátka na zápästí ich nenájdete. Vtedy je potrebné náramok vyhodiť a kúpiť druhý.

Moje skúsenosti: prvé tri náramky mi vydržali na ruke maximálne dva až tri týždne. Potom odpadli. Lenže to už som sa vo veľkom zaoberala aj psychickou vedomou ochranou. Myslím si, že práve to pomohlo, pretože ten asi (neviem) štvrtý náramok čo som nacapila na ruku mi drží doteraz. Jeho nosenie je nepretržité, je jedno čo robíte, za žiadnych okolností ho nedávajte dole. Mne by sa už aj páčilo, aby odpadol, lebo je na ňom vidieť opotrebovanie, ale furt drží, tak dobre... Nosím naďalej.

Teda je dôležitá nielen pasívna ochrana (náramky, oblečenie naopak...) ale aj vedomá. Alebo aktívna.

No a tu začína moja druhá rovina. Fáza, kedy som si uvedomila, že všetky teoretické vedomosti spolu s dovtedy praktickými je potrebné zlúčiť, vytriediť a začať to riešiť – úplne vážne a seriózne.

Odkedy som čítala knihu Pozemskí anjeli a začala pracovať s anjelmi, bolo mi jasné, koľko negativity som na seba naťahala, ako som bola nezodpovedná sama voči sebe. A tu už končí každá sranda. Pomôžem si knihou „Umenie psychickej ochrany“ od Judy Hall, kde sa píše (nepresný citát – výňatky): „Meditujete, ste na duchovnej ceste? Ste terapeut či liečiteľ? Máte pocit, že priťahujete k sebe ľudí s ich problémami? Ste unavený, apatický, trpíte nevysvetliteľnými emóciami? Sužujú vás nočné mory?“ V takomto duchu Judy pokračuje ďalej, aby poukázala na fakt, že nech ste sa našli kdekoľvek, potrebujete sa chrániť.

Túto knihu odporúčam každému. Určite v nej nájdete nielen to dobré, ale aj to, s čím nebudete súhlasiť, o tom knihy sú. Aj o tom, že vždy by sme mali uvažovať samostatne. Pre mňa je táto literatúra pomocnou, veľa mi napovedala, veľa poodhalila. No nakoniec som sa aj tak rozhodla pre vlastný spôsob ochrany, ktorý je najlepší práve pre mňa. A ako pomôcka je táto kniha obstojná.

Úplne radikálne som svoj postoj voči ochrane vzala po útoku, ktorý som nečakala, nebola naň pripravená a ktorý so mnou zamával poriadne. Našťastie som už nebola celkom nováčik a daná osoba si svojim spôsobom na mne vylámala zuby. Nečakala, že som silnejšia. Dúfam však, že inak sa má dobre. Ďakujem za pomoc anjelom, Safire a môjmu prirodzenému pudu sebazáchovy. Verte mi, nechceli by ste to zažiť. Ale nech by som sa to snažila akokoľvek opísať, vždy pôjde o môj subjektívny pocit, zážitok, ktorý má význam pre mňa. Pre vás je dôležité poučenie. To, že ak niečo nevidíme, necítime, neznamená, že to nie je a neovplyvňuje vás. Aj keď tento útok bol zjavný, citeľný až až. Bolo to ako keby ste dostali neviditeľný úder do hrude, pocit, že nestíhate s dychom a iné, radšej to nebudem opisovať. Nie je mojim úmyslom strašiť vás.

Hm, mala by som prejsť do časti, AKO sa chrániť. Len tu je problém. O tom, AKO je popísané kopec v literatúre a nemôžem to dať do jedného článku všetko, čo niekto napísal do kníh. Preto je to zas individuálne. Je len na vás, čo si vyberiete, ktorým smerom sa pohnete. Pokúsim sa napísať pár základných rád, niečo možno neutrálne, ale presnejší popis si budete musieť naozaj vyhľadať sami. Samozrejme, pôjde hlavne o rady, ktoré mám odskúšané sama na sebe.

1.     Najdôležitejšie je, aby ste to robili pravidelne, aby ste preventívne čistili svoju auru, čakry a hlavne ich uzatvárali. Toto je veľmi dôležité. Využiť na to môžete čokoľvek. Fantázii sa medze nekladú. Osobne si čakry čistím pomocou Koso lúčov, ale veľmi vhodný spôsob je aj pomocou anjelov – archanjel Rafael alebo Michael sú na to ako stvorení. Pokojne to môžete kombinovať aj s predstavami kvietkov – jedna čakra, jeden kvietok. Samozrejme v tej správne prislúchajúcej farbe. Už len tento bod je na samostatný článok, skúste pohľadať v časti o čakrách čo tam mám, isto niečo nájdete.

2.     Ochrana aury môže fungovať na rôznej báze. Niekto ju vidí očami, iný vnútorným zrakom, ďalší používa predstavivosť – je len na vás, čo vám vyhovuje. Osobne mám svoju auru vybudovanú v tvare vajíčka, pekne vyhladenú, uzatvorenú pomocou anjelského svetla. Občas nájdem trhlinky a to hneď „murujem“.

3.     Inými slovami, nech idete kamkoľvek, snažte sa najskôr myslieť na to, aby ste vy ako osoba – telo a duša boli chránení. Najjednoduchším spôsobom je používanie anjelského farebného svetla. Je to veľmi jednoduché. Stačí si predstaviť, že vás obkolesuje krásne anjelské svetlo (farbu si predstavte podľa toho, čo najviac potrebujete). Môže ísť o bielu, ružovú, fialovú či zelenú. Alebo dúhovú. Osobne zvyknem vrstviť. Zelenú k telu, bielu do stredu a na vrch fialovú. Ale to je kombinácia pre mňa. Ak sa s tým budete hrať, postupne zistíte, čo vám viac vyhovuje.

4.     Možno by nebolo od veci nájsť si nejaký kútik, astrálny alebo v mysli, kde sa budete cítiť v bezpečí. Také vaše silové miesto. Ak na to najskôr potrebujete niečo reálne, v pohode, ale pre mňa má silové miesto význam práve v hlave, pretože tam sa môžem schovať kedykoľvek potrebujem bez ohľadu na to, kde som. Ako príklady uvediem napríklad čo ja viem – niekto chce byť v záhrade, iný v bielom kostole, ďalší je pokojný pod hladinou vody v bubline. Je to fakt na vašej predstave. Pokojne budujte, stavajte ochranné ploty, cvičte si, ako rýchlo sa tam viete dostať. Ak ste mladšie ročníky, predstavte si to ako počítačovú hru. Možno to bude mať svoj efekt. Kým som si našla svoje silové miesto, hádzalo ma to neskutočne. Ale mám ho a zatiaľ sa nemení, aj keď som si k nemu niečo dobudovala. A tam idem, ak mám pocit, že sa musím chrániť pred ČÍMKOĽVEK. Aj pred tým, ak sa s niekým hádate, ak máte pocit, že vám niekto ubližuje – rečami. Verte, je toľko vecí, pred čím potrebujete byť v pohode, zvlášť, ak ste citlivá bytosť, ktorej sa dotknú aj maličkosti.

5.     Okrem miesta je fajn nájsť si - ako to popisuje Judy Hall – vlastného strážcu, ktorý vás bude chrániť. Môže to byť anjel strážny, toho vlastne vytvárať netreba. Môj strážca je ona. Prišla sama, práve vtedy, keď som ju potrebovala, keď som netušila, čoho všetkého je schopná. A ak mi niekto vedome ubližuje, počujem ju vrčať. Vtedy presne viem, že ochrana je namieste.

6.     No, takto by sme mohli pokračovať a neprestať. Celkom podrobne a občas aj vtipne je to popísané v knihe od J. Hall. V každom prípade ide o to, že si musíte veriť. Bez viery vo vás samotných to nepôjde.

7.     Na čo ale nezabúdajme, je práca s anjelmi. Volajte archanjela Michaela, ak máte pocit, že sa na vás niekto „nacucol“. Mne osobne pomáha žiadosť o pomoc, aby použil svoj meč a odťal všetko to, čo ma vyťažuje, oslabuje a nie je pre mňa prínosom. Všetky energetické vlákna, ktoré som na sebe nosila a ku ktorým prídete tak, že vlastne ani neviete ako... Spomeňte si, zvyčajne vždy je niekto v práci taký, pri kom máte pocit, že vás rozbolí hlava, že vaša prvá snaha je sa mu vyhnúť, lebo sa potom cítite akoby vyžmýkaní... A energetická pupočná šnúra je na svete.

8.     Sledujte svoje myšlienky. Sila myšlienok je obrovská. Nie nadarmo sa hovorí o pozitívnom myslení. Mnohým na ochranu stačí práve to. Ale nie každému. Koniec koncov, aj sami sa môžeme dostať na opačnú stranu. Úplne stačí, ak budeme negatívne zmýšľať a hlavne vysielať zlé vibrácie ku konkrétnej osobe. Samozrejme, že sa tomu nedá celkom vyhnúť, sme len ľudia, ale je rozdiel, ak to v sebe budujete, alebo požiadate o negáciu a zbavíte sa toho.

9.     Niekedy stačí meditácia pri sviečke – žiadosť anjelov o zahalenie ich nádherným bielym svetlom. Vdychovať ho, obklopiť sa ním. Ako prevencia je to fantastická metóda. Chce to len trocha cviku. Nevzdávajte to.

10. Najideálnejšie je, ak večer pred spaním si nájdete nejaký rituál, ktorým poďakujete anjelom za ich ochranu počas dňa, požiadate o ďalšiu, skontrolujete čakry, auru a s vedomím krásneho ďalšieho dňa zaspinkáte. Potom sú rôzne techniky na napojenie sa na svoje vyššie ja, výťah, dúha a tak podobne. No, myslím, že námetov na samo vzdelávanie som vám dala dostatok...

Nech už sa rozhodnete pre čokoľvek, prajem vám, nech sa v tom zdokonalíte a nech ste chránení a spokojní. Z vlastnej skúsenosti viem, že odkedy som to dostala takpovediac „do krvi“, žije sa mi ľahšie. Samozrejme, z času na čas sa zabudnem, nachytám, „nacucám“ sa toho negatívneho a potom sa „čistím“, ale už je to oveľa menej. Naozaj mám pocit väčšej slobody a vyváženejšej rovnováhy.

Aby to ale nebolo také jednoduché. Je to síce jednoduché, vcelku rýchlo fungujúce, ale chce to prax. Čím viac to budete trénovať, tým viac to pre vás bude prirodzenejšie, niečo ako druhá koža.