Herpes

Kto z nás by nepoznal herpes. Horúčkovitý pľuzgierik ktorý je spôsobený vírusom HSV. Šíri sa priamym kontaktom s nakazenými ľuďmi, bozkom, dotykom a tak podobne. Ak ste ho už raz mali, ostáva vo vašom tele v latentnom stave a zjaví sa vždy v tú najmenej vhodnú chvíľu, hlavným spúšťačom môže byť stres, nadmerné opaľovanie, náhla zmena počasia či hormonálne zmeny. Medicína na nepríjemné opary pozná farmaceutické medikamenty, z ktorých si môžete vybrať.

Vzhľadom k tomu, že verím na holistickú medicínu a som presvedčená, že choroba je kontrolkou našej nerovnováhy, bolo by fajn pozrieť sa herpesu na zúbok aj z iného uhlu pohľadu, než toho oficiálneho. Už dlhší čas sa venujem skúmaniu príčin ochorenia ako disharmónii nazvime to medzi dušou a egom. Nazvala som to možno tak trocha poeticky, ale prečo nie. Ak je nerovnováha v nás samotných ako celku, niekde sa to nutne musí prejaviť. Choroba je signálom toho, že čosi robíme zle, že si ubližujeme, myslíme inak, konáme proti sebe.

Všetci žijeme v tejto dobe, ktorá je typická svojim zhonom, strachom o prácu, hypotéku, riešime vzťahové záležitosti, prepracovanosť, učíme sa byť draví a tak podobne. Zabúdame na to, ako byť naozaj spokojní, šťastní, myslíme si, že práca je prvoradá, neoddýchneme si ani v čase choroby, lebo zamestnávateľovi by sa nepáčila naša dlhodobá neprítomnosť. Myslím si, že Univerzum v súčinnosti s našim telom a dušou presne vedia ako nás upozorniť, že čosi sme pokazili. Začnú najskôr opatrne, náznakovo a keď odmietame počúvať, dostaneme to naplno. Čítala som istý názor, že VŠETKO čo sa týka nášho zdravia je spôsobené tým, že nemáme v poriadku náš duševný systém. Trebárs aj zlomená noha môže signalizovať, že si máte konečne oddýchnuť a sedieť na zadku. Nuž, neviem, či je to presne na chlp takto, to už nechám na vás. V každom prípade, z vlastnej skúsenosti viem, že choroba je naozaj zrkadlom toho, čo si inak nie sme ochotní priznať.

Herpes. Patrím medzi tých, ktorí ho mávajú. Niekedy často, niekedy ho nemám aj rok či dva. Nikdy som sa nezamýšľala nad tým, aká duchovná príčina môže byť za jeho vznikom. Namastila, hundrala, nadávala, prečo ja? Ale tým to aj skončilo. Kým som ho nedostala naraz v počte 17. Lenže to už som na svojej duchovnej ceste bola celkom ďaleko a tak som vedela, že tento počet nie je náhodný. Rovnako ani čas. Dala som si tú námahu a konečne začala pracovať aj s herpesom. Čuduj sa svete, objavila som o sebe toľko vecí. Musím uznať, nie vždy príjemných. Zhodou náhod (náhody v skutočnosti neexistujú) som zistila, že v rovnakom čase ho malo mnoho mojich známych. Povedala som im o duchovnej príčine herpesu a všetci do jedného v tom celom objavili tú svoju príčinu a dali mi za pravdu. A že s tým ide pracovať svedčí aj prípad jedného pána, ktorému sa v jeden deň herpes vyhodil, prešli sme duchovnú príčinu, našli a večer sa krásne hojil, ako písal, na 90% je preč. Tak to je úspech. Ja som to šťastie nemala, ale na strane druhej, potrebovala som takúto facku, aby som si uvedomila mnoho vecí. A liečenie sa pekne urýchlilo.

Poďme sa pozrieť na to, čo môže znamenať, ak zistíte, že máte herpes, prípadne, že sa vám ešte len vytvára. Tých možností je viac a ak dokážete so sebou naozaj úprimne pracovať, nájdete to správne, prípadne prídete na to, že môže ísť aj o kombináciu viacerých faktorov.

  • Opar na ústach môže znamenať, že sme boli dosť kritickí voči iným osobám, hlavne opačného pohlavia. Možno máme tendenciu tento názor vzťahovať aj paušálne na ostatných.
  • Niekoho alebo niečo považujeme za "hnusné" a to nám dáva zámienku aby sme nemuseli napríklad iných ľudí pobozkať alebo sa ich dotknúť.
  • Niekedy je to aj zámienka na to, aby sme nemuseli robiť niečo, do čoho sa nám nechce. Ísť niekam, lebo byť tam je pre nás neprijateľné - hnusné.
  • Často to môže znamenať hnev voči niekomu konkrétnemu, kto nás nejakým spôsobom poníži, urazil.
  • Nevyslovený hnev, ktorý sme mali na jazyku a na poslednú chvíľu ho nevyslovili ale potlačili. Zmrzol nám takpovediac na ústach a pľuzgierik je jeho vyjadrením namiesto slov.
  • Zvyšky zlých myšlienok či pocitov, ktoré sa v organizme nahromadili.
  • Plytvanie životnou energiou.
  • Možné neprijímanie nových myšlienok, uzavretosť.

Nuž, v každom prípade, je potrebné, aby ste si tieto veci v sebe prebrali a pokúsili sa ich pochopiť a prijať. Ak sa herpes tvorí častejšie, asi je čas, aby sme sa zastavili a uvedomili si, že sa možno chováme príliš kriticky, že o iných ľuďom a hlavne o opačnom pohlaví neuvažujeme práve lichotivo. Mali by sme zmeniť myslenie, byť viac láskavejší zo srdca a nie z "hlavy". Pointou je prestať kritizovať ale začať láskyplne myslieť. Tak, píše sa to jednoducho, vykonať to ide možno o trocha ťažšie. Nuž, či si pomôžete sami alebo vyhľadáte na tieto veci terapeuta či dobrého kamaráta, je na vás. V každom prípade sa ešte pozrieme na to, akým spôsobom sa dá v alternatíve voči farmaceutickým produktom pomôcť pri liečbe už vzniknutého herpesu.

  • Cesnak - je prirodzeným antibiotikom. Či už v začiatkoch alebo počas choroby je vhodné si ho roztlačený naniesť na postihnuté miesto. POZOR ale na čas. Nie viac ako pár minút, cesnak je totiž svojim spôsobom aj dosť agresívny.
  • Zelený čaj - spraviť čaj a piť, tento nápoj je plný antioxidantov ale využijeme aj vrecúška, ktoré ešte vlhké a mierne teplé prikladáme na herpes.
  • Čistý tepelne neupravený med. Pomáha pri hojení. Nemýľte si ho s medom kúpeným v obchode. Najlepší je naozaj priamo od poctivého včelára.
  • Kokosový olej - s týmto mám asi najlepšie skúsenosti. Hovorí sa, že ak vystihnete fakt úplne počiatočné štádium ochorenia, ani sa pľuzgierik nespraví. Neviem, ešte sa mi to nepodarilo vystihnúť.
  • Medovka lekárska - čaj na vnútorné užívanie.
  • Oreganový olej - na vonkajšie použitie.
  • Vitamín B a vitamín C.
  • Aloe vera - natierať gélom.
  • Na upokojenie pomáha aj ľad obalený v nejakej látke, ale to je skôr len pre úľavu než na liečenie.

Babských receptov by sa našlo podstatne viac. Možno to bude znieť nechutne ale výborný je aj ušný maz. Ten ale pomáha skutočne vo veľmi ranných prejavoch ochorenia, po výseve už nepomôže. V každom prípade je len a len na vás, či sa rozhodnete využiť aj niečo z tohto alebo budete verní lekárni. Určite ale odporúčam popritom všetkom aj metódu zadarmo. Vnímanie herpesu ako manifestáciu problémov, ktoré v sebe dusíme. Zmenu v sebe, ktorá je naozaj zdarma, hoci stojí naše úsilie. Určite sa ale oplatí.