Očakávania - naše okovy

Myslíte si, že mať v živote očakávania je pre náš život prospešné? Ako sa to vezme, však? Niekedy je to požehnanie a niekedy tragédia. Pokúsim sa vysvetliť.

Ak máme očakávania vo význame, čo by sme v živote chceli dosiahnuť a istým zvláštnym spôsobom sú naše očakávania súčasne našimi snami a cieľmi v živote, tak sú fajn. Sú pre nás motiváciou, snahou niekam sa posunúť, hnacím motorom, ktorý nám nedovolí ostať stáť na jednom mieste pridlho.

Ak však máme očakávania, kedy predpokladáme, že život by sa mal vyvíjať podľa predstáv našich očakávaní - čistá tragédia. Príklad. Viete, že sa máte niečo dozvedieť. A vy máte očakávanie, čo by to mohlo byť. Ak je to ale nakoniec niečo úplne iné, ste sklamaní, prekvapení a nakoniec za to môže niekto iný, lebo vám nepovedal to, čo ste očakávali, že vám povie. Ale on predsa nemôže za to, že vy máte iné predstavy. Je to o vás, nie o tom druhom. Alebo očakávate, že sa stanete bohatým. Očakávate, že sa to stane tak alebo onak a ono sa to skrátka takto nedeje. Očakávate, že niekto sa v danej situácii zachová tak, ako vám nadiktovalo vaše očakávanie a on sa tak skrátka nezachová. Opäť prichádza sklamanie, frustrácia alebo vybuchnuté ego, ktoré sa so situáciou nevie zmieriť. Alebo skrátka nechce vyzerať ako blázon.... Najlepšia obrana je útok. Hm.

Aby som to ešte mierne prikorenila, očakávania môžu narušiť prácu hlavne začínajúcim vedomým tvorcom, aj keď osobne si myslím, že istú dávku spirituality v sebe máme každý, takže každý jeden človek na tejto zemeguli je spirituálny, akurát nie každý sa tomu venuje a rozvíja to VEDOME. 

 Ak pracujete s kyvadlom, kartami alebo len skrátka kvantujete, zvyčajne očakávate nejaký výsledok. Toto očakávanie je namieste a je správne. Problém je, ak očakávate presný a konkrétny výsledok (kyvadlo, karty...). Vtedy je to svojim spôsobom kvantová manipulácia a to už dobré nie je.

Ako hovorieva Kristián, buďme skrátka len zvedaví. Buďme deťmi a očakávajme niečo, ale nemajme očakávania čo. Len skrátka niečo a tešme sa z toho, že nech už to bude čokoľvek, bude to úžasné.

Teraz časť určená hlavne kvantérom, ale myslím, že ak budete prístupní, môže to byť prínosom mnohým, lebo kvantérmi sme všetci. Len niekto je vedomý a iný nevedomý.

Pri kvantovaní pracujeme so zámerom alebo aj bez, vždy je to vysoko individuálne a neexistuje presný návod ako na to. Kristián nedávno predal svoju ďalšiu radu, ktorú podľa jeho želania šírim ďalej, akurát ju zasadzujem do kontextu vlastných skúseností.

Častokrát mi anjelské karty ukazujú deti. Ak si ich vložím do pointy tohto článku, je to rada nad zlato. Pamätáte si na časy, keď ste boli dieťa a OBJAVOVALI ste svet? Istým spôsobom to je očakávanie, ale očakávanie, ktoré nemá hranice, nemá predstavu, nevie, čo sa dozvie. Dieťa sa teší na to čo objaví a vlastne každá jeho novo objavená skúsenosť sa stáva akousi predstavou o tom, ako to na tomto svete funguje. Tak nejak si vytvárame učenie, ktoré nás formuje a je úžasné, ale na strane druhej nám potom do očakávania stavia hranice, lebo už očakávame, že sa isté veci budú diať tak a tak, lebo tak to skrátka bolo predtým. Samozrejme, platia isté fyzikálne zákonitosti, gravitácia je stále gravitáciou a tak ďalej, ale.... Pri kvantovaní vieme, že svet nestojí na klasickej fyzike a to robí trocha vrásky aj našim vedcom. Inými slovami, naša realita alebo zdieľaná realita súvisí s nami a tým, ako dokážeme komunikovať s kvantovou inteligenciou. Či už to nazvete podvedomím, poľom srdca, univerzálnou láskou, rezonanciou, sú to v podstate synonymá k tomu správnemu kódu vedomia, ktoré prenáša želania Univerzu. A ono sa potom podľa toho správa. Nie nadarmo sa hovorí, že náš život je projekciou našich skutočným presvedčení. Dodávam, že je to tak. Pri práci s EFT to vnímam nielen na sebe ale hlavne s tými, s ktorými som doteraz pracovala a keď sa problému pozrieme bližšie na zúbok, odhalíme množstvo podvedomých vzorcov, ktoré ovplyvňujú náš život.

Buďme preto deti, zabudnime na to, čo už vieme. Povedzme si, že každá chvíľa v našom živote je pre nás darom (autor Kristián Beňo) a buďme zvedaví, aký je ten náš dar. Nemajme očakávania, ktoré sú pre nás v tomto brzdou a nie plynom. Hrajme sa. Otvorme srdcia, tie ozajstné fyzické, precíťme ho, ono sa to fakt dá. Nehľadajte srdiečka na papieri, vnímajte svoj srdcový sval, ktorý je najsilnejším vysielačom našej bytosti. To čo vysielame, vedome či nevedome, sa deje. Niektoré veci sa manifestujú hneď, iné potrebujú čas, aby systém nespadol a veci musia do seba krásne zapadnúť. Univerzum, kvantum, Boh, Láska, nech je vaše presvedčenie v duchovne akékoľvek, je to skutočne jedna obrovská INTELIGENCIA. Zabudnime na to, že najmúdrejší sme tu my, ľudia. Nie sme. Ale máme úžasný dar. Komunikovať s Inteligenciou, tvoriť svoju realitu a žiť v rámci svojich hraníc tak, ako chceme. A hranice idú posúvať vždy.

Skúste zavrieť oči. Predýchajte sa. Hlboký nádych a výdych. Usmejte sa. Prestavte si, ako sa ten úsmev šíri vašim telom. Vnímajte ho vo fyzickom tele. Úsmev teraz nevychádza z vašej tváre a pier, ale zo srdca.... Tam je zdroj, ten žiari. V tejto chvíli si povedzte, že najbližšia minúta je pre vás darom, úžasným darom a že ste zvedaví, čo to bude. Vnímajte to, nemajte očakávania čo by to malo byť. Len pozorujte, nech sa udeje čokoľvek, všetko je to v danej chvíli to výnimočné určené vám. Hrajte sa s tým v práci, na záchode, na ulici, nemusíte mať nutne zavreté oči, pozorujte srdcom aj očami súčasne, s úsmevom na tvári....

Čo sa pri tom deje mne? Nádherné veci, ktoré človek nečaká, lebo vlastne nevie, čo by to malo byť a to je tá pointa. Zvyčajne sa takto zabávam cestou do práce alebo z práce, kedy si poviem - kým prejdem tento úsek, táto chvíľa je pre mňa darom, niečím výnimočným, som zvedavá, čo to bude... A dejú sa maličkosti. Nemajte očakávania, že budú MIMO vás, ono sa práve že s pravdepodobnosťou začnú diať práve vo vás. Odrazu sa cítim ľahšia, viac sa škerím, ľudia sa za mnou obzerajú, tráva je zelenšia, vtáci trilkujú krajšie.... Vnímanie vibrácii univerzálnej lásky. Biele obláčiky na oblohe ako tvár úžasného usmievavého panáčika v klobúku. Nič z toho som neočakávala.... Ale deje sa. Alebo pani, ktorá sedí na lavičke a pozerá sa na holuba a mne pri nej silno zovrelo srdce, obrovské napojenie na energiu jej smútku... Tak som poslala lásku, či ju využije alebo nie, neviem, nemôžem nikoho manipulovať... Ale môžem ponúknuť výber, prijatie je na jej srdci a jej vnímaní.

Začnite ráno s myšlienkou, že deň pred vami je maliarske plátno a vy si namaľujete, aké bude. Viem, je to istým spôsobom očakávanie, ale očakávanie výsledku, nie cesty... A aj keď je to malý rozdiel, predsa len je zásadný. Môžem si povedať, že dnes bude úžasný deň. Ale nebudem riešiť, ako to urobím. Nechám to vyslané a múdrosť Univerza to zariadi. JA len budem jednoducho zvedavá AKO sa to stane čo všetko mi krásny deň prinesie, čo všetko krásne a výnimočné bude v tom, že mojim konečným očakávaním je krásny deň. Ale ten krásny deň je tvorený tým, k čomu by sa mala viazať naša zvedavosť a nie predstava deja. Hádam som to napísala zrozumiteľne. Ak nie, pýtajte sa, pokúsim sa odpovedať, hoci niektoré veci človek musí zažiť, lebo slová k tomu nie sú.

Nuž, hor sa do hrania priatelia. Univerzum nám dá to, čo potrebujeme, nie vždy to, čo chceme. Majme preto očakávania na správnom mieste a zvedavosť dieťaťa pri dosahovaní našich zámerov. Lebo toto je tá najkratšia cesta k manifestácii vedomej tvorby svojej reality.

S láskou a svetlom pre vás pripravila Pavlína